Tema posta: Re: Najlepsi srpski TV voditelji i voditeljke
Poslato: 01 Nov 2014, 23:58
Dijamant Foruma
Pridružio se: 03 Dec 2010, 17:19 Postovi: 43528
Šarmantno lice RTS-a: Plavuša iz Blokova
Ona uređuje i vodi emisiju kratke forme "TV Zabavnik" i jedna je od najprirodnijih i skromnijih voditeljki na našim televizijama. Upoznajte Irenu Jerković!
Ukoliko niste "ukačili" TV Zabavnik, koji se emituje svakog radnog dana od 16.50 na RTS 1, mnogo ste propustili!
Kada je uveden dinar kao moneta u Srbiji? Ko je bio prvi registrovani vozač? Šta je dekupaž? Na ova, i mnoga druga pitanja, odgovore će ponuditi TV Zabavnik, koji uređuje i vodi Irena Jerković, sa kojom još rade i novinarke Bojana Mandić i Katarina Damian. Autor emisije je Peđa Čuturilo, a reditelj Ivan Pešukić.
MONDO je proveo jedno popodne sa šarmantnom voditeljkom i pokušao da otkrije kakva je Irena kada se kamere ugase.
"Kako ćemo da fotografišemo? Da obujem štikle? Obula sam patike, jer mi je tako najudobnije, štikle i šminka su samo za televiziju i fotografisanje", dočekuje nas Irena odmah sa pitanjem.
Naravno, slatko se nasmejala i opustila kada smo joj rekli da nema potrebe za tim. Ispričala nam je kako je sebe pronašla u novinarstvu.
"Završila sam dizajnersku školu i ranije sam mislila da će primenjena umetnost biti moj poziv. Ipak, opredelila sam se za novinarstvo na Fakultetu političkih nauka i tamo sam se više zainteresovala za društvene nauke. Potpuno sam pronašla sebe u televizijskom novinarstvu - ono spaja društvena pitanja koja me zanimaju i ima vizuelnu dimenziju veoma bitnu kod televizijskog izveštavanja. Da se ne bavim ovim poslom bavila bih se zaštitom ljudskih prava, čime sam se jedno vreme ranije i bavila".
Jerkovićeva kaže da zapravo i nije tako teško doći do tema za TV Zabavnik, jer obrađuju sve oblasti kulture, umetnosti, nauke, istorije, odnosno sve što nas okružuje. Ipak, istraživati i "spakovati" sve priče nije ni malo lako.
"Do zanimljivosti dolazimo čitajući raznu literaturu, razgovarajući sa ljudima različitih struka. Rad na ovoj emisiji predstavlja konstantno istraživanje. Sve što želimo da objavimo, proverimo iz nekoliko izvora, jer je na prvom mestu ovo emisija edukativnog karaktera. Zbog kratke forme, neophodno je da priče budu predstavljene na jednostavan i pitak način, da daju dovoljno informacija, ali da ne zamore gledaoce, kao i da ih podstaknu da sami istražuju teme za koje ih TV Zabavnik".
Irena najviše voli priče o istoriji Beograda, o kojoj je, kako kaže mislila da zna mnogo. Ipak radeći TV Zabavnik naučila je još mnogo toga.
"Nadam se da sam neka od tih saznanja prenela i gledaocima. Govorili smo o mnogim mestima, spomenicima, zdanjima, čiji nam je istorijat manje poznat, a neki od njih se nalaze čak i u samom centru grada. Interesantna je bila priča o spomeniku Karađorđu koji je nekada bio na mestu Spomenika zahvalnosti Francuskoj, zatim priča o nekadašnjoj terazijskoj fontani. Obišli smo Nemačko vojničko groblje na kome je nemački vojskovođa, koji je porazio srpsku vojsku, podigao spomenik nemačkim ali i srpskim vojnicima. To mesto na Banovom brdu gotovo da je nepoznato čak i stanovnicima tog kraja grada. Saznali smo koje se sve retke vrste prica mogu videti u Beogradu, čuli smo manje poznate činjenice o 'Beogradskim strancima' – porodicama koje nisu rodom iz Srbije a dale su veliki doprinos Beogradu, na primer kamenorezačka porodica Bertoto, porodica Bajloni…Teme u vezi sa znamenitim i zaslužnim ličnostima iz istorije Srbije takođe su interesantne: pričali smo o Kralju Petru, saznali smo kom prijatelju Jugoslavije je Tito poklanjao šljive, šta su Titu poklanjali lideri Nesvrstanih. Pričali smo o filmovima, muzičarima, sportu itd."
Iz TV Zabavnika možemo mnogo da naučimo, a Irenu smo pitali da li srpski gledaoci pre biraju nešto da nauče gledajući TV ili su emisije o zvezdama i tračevima ipak na prvom mestu .
"Kvalitet uvek nađe svoj put do gledalaca. Priče iz TV Zabavnika podjednako su interesantne i mlađima i starijima, a koliko sam mogla da primetim do sada - zanimaju i one koji gledaju i emisije o tračevima. Ljudi jednostavno vole da čuju interesantne stvari, samo treba pronaći najbolji način da se edukativni sadržaj 'upakuje' u zabavnu formu. Mislim da to treba da bude zajednički cilj svih nas koji učestvujemo u stvaranju emisija edukativnog karaktera, da podstičemo jedni druge da budemo još bolji, i da zainteresujemo što više ljudi za sadržaje o kojima govorimo".
Voditeljka je ponosna na svoj grad, ali "jako voli Novi Beograd, jer je tu odrasla i tu ima mnogo prijatelja".
"Moji baka i deka su bili među prvim stanovnicima Novog Beograda nakon Drugog svetskog rata kada je formirana Opština. Verovatno i to ima neke veze jer sam od njih slušala puno priča u vezi sa izgradnjom i istorijom Novog Beograda. Volim ga i zbog Savskog keja jer se bavim sportom rekreativno, a kej mi pruža najbolje mogućnosti za to. Svaki slobodan trenutak provodim na reci i to je luksuz kojeg nikada ne bih mogla da se odreknem."
I za kraj, morali smo da je pitamo da li joj je rad na televiziji doneo mnogo udvarača, kao nekim njenim koleginicama sa drugih televizija, koje vole time i javno da se pohvale.
"Uh! Pa već skoro sedam godina radim na televiziji, tako da više i nisam sigurna. Mislim da su društvene mreže dosta promenile sam 'koncept' udvaranja. Svako je u mogućnosti da vas kontaktira, a niste sigurni ni ko vas kontaktira bez posebnog razloga a ko da bi se udvarao. Ja sam u svakom slučaju staromodni tip devojke, koji pod udvaranjem podrazumeva lični kontakt, a toga je čini mi se sve manje, upravo zbog društvenih mreža, nevezano za to da li ste 'lice sa TV-a' ili ne. Kako god bilo, čini mi se da van društvenih mreža nisam imala neke posebne udvarače koji me poznaju samo sa TV-a. Ne bih ni volela da mi se neko udvara zbog toga, nema mi to mnogo smisla, mislim da je to površno", kaže Irena.
Poslato: 10 Nov 2014, 01:01
Dijamant Foruma
Zašto Dušice?!
Dušica Spasić, lepa voditeljka Jutarnjeg programa RTS-a, promenila boju kose
Jedno od najlepših srpskih TV lica nas je jutros dočekalo u nešto drugačijem izdanju ...
"Slatka plavušica" sa kojom počinjemo jutro, postala je riđokosa!
Znamo da svaka žena kad-tad poželi da promeni nešto na sebi i da joj je najlakše da tad "udari po frizuri", ali mi mislimo da je Dušica Spasić izgledala bolje i nežnije sa plavom bojom kose, baš onako kako smo navikli
Poslato: 17 Dec 2014, 00:46
Dijamant Foruma
Nova lepotica na RTS-u!
Devojčice su se igrale barbikama, ona je igrala fudbal, a sada je novo lice sportske redakcije!
Nova lepotica na RTS-u! Nova lepotica na RTS-u! Nova lepotica na RTS-u! Nova lepotica na RTS-u! Nova lepotica na RTS-u! Nevena Ivanović (25) voli sve što ima veze sa sportom, a košarka i borilački sportovi su moja slabost. Prijavila sam se na konkurs Javnog servisa, i posle dve i po godine različitih krugova testiranja, postala sam deo sportske redakcije RTS-a", rekla je Nevena za "TV Blic".
"Ja sam igrala fudbal dok se većina devojčica igrala barbikama. Ne propuštam mećeve košarkaša i fudbalere omiljenog kluba, i nadam se da me oko kamere neće uhvatiti kako urlam na tribinama", našalila se simpatična brineta.
Tek je počela i kaže da joj mnogo znači podrška starijih kolega.
"Duško Korać, Peđa Milinković, Aleksandar Stojanović i Slobodan Šarenac mi pomažu savetima. Pripremam priloge iz različitih sportova i pripremam se za prezentaciju sportskog bloka u informativnim emisijama. Nadam se da ću jednog dana moći da radim emisiju o borilačkim sportovima", rekla je ona.
Poslato: 09 Jan 2015, 00:48
Dijamant Foruma
Najlepše sa malih ekrana!
Marija, Sofija, Dušica, Nikolina, Dejana … podsetite se lepotica koje su nam ulepšale prošlu godinu.
Rade na konkurentskim televizijama koje se iz dana u dan bore za rejting, a mi kao dobri gledaoci vodimo računa da ne zapostavimo nijednu od njih. Voditeljku, ne televiziju …
Ove godine su nas lepa TV lica Srbije standardno informisala, šokirala vestima o povlačenju sa malih ekrana ili prelasku na drugu televiziju, zabavljala smešnim pričama, a neka od njih su, bogami, dobila i lentu od MONDA.
Neke su otišle na porodiljsko (Nikolina Pišek), druge se vratile sa trudničkog (Danijela Buzurović), a mi smo bili tu da ispratimo čak i njihove seksi odevne kombinacije, kamoli promenu boju kose. Da, da, Dušice, mi i dalje o tebi …
Ipak, da ne dužimo – podsetite se lepotica koje su krasile (i još dugo će, nadamo se krasiti) naše TV ekrane, koje su u intervjuima MONDU otkrivale “sve i svašta” o sebi, “vremenkama” koje najave kišu, pa zaborave kišobran i pokazale da su bolje i od tamo neke Dženifer Lopez!
Mis meseca novembra ubedljivo je TV voditeljka Dušica Spasić, kojoj smo dodelili i lentu najlepše!
Od prošle godine postali smo bogatiji za jedno lepo lice sportske redakcije RTS-a - Nevenu Ivanović, saznali da dečko Slađe "Hronike" Tomašević nema pojma šta priča, i da najlepšem TV licu u Srbiji momci ne prilaze ...
Podsetili smo se i jedne "klinke", Ksenije Bujišić koja je pred kamere stala sa šest godina i koja sada izgleda OVAKO ...
Sa malih ekrana nam se od prošle godine i trudničkog i porodiljskog Nikoline Pišek smeši i Dejana Živković, dok Britanci pišu o lepom licu TV Zvezda, Katarini Srećković. Naravno, ne smemo zaboraviti ni kvizove, pa podsećamo na mito Kristine Radenković i pozdravljamo MONDO manekenku Sofiju Rajović ...
Sve ove lepotice su nam ulepšavala jutra, nervirala nas onim "obucite se slojevito i ponesite kišobrane", ili "u ovom kolu nije izvučena sedmica", zasmejavala u šou programima ili "bulevarima", a mi im kažemo - gledamo se i ove godine!
Jedna od najzgodnijih voditeljki u Srbiji,voditeljka Sos kanala Vesna Antic.Televizijsku karijeru je zapocela na Tv Palmi,da bi potom presla u redakciju Sos kanala.Danas vodi emisiju Srpski fudbalski maraton na Sos kanalu.
Poslato: 19 Mar 2015, 23:32
Dijamant Foruma
KRALJICE MALIH EKRANA: One su najlepše srpske voditeljke
Oduvek su se za televizijsku profesiju vezivala najlepša lica, a dokaz da Srbija ima prelepe voditeljke jeste svako njihovo obraćanje javnosti.
One vam svaki dan požele "dobro jutro", ili vas izveštavaju o najbitnijim događajima u zemlji i inostranstvu. Budući da je prvo što gledaoci primete izgled, jasno je zašto prave lepotice vladaju našim televizijama.
Top-liste osvajaju nasmejana lica, zgodne figure, neizmerna harizma i ljubaznost.
Marija Kilibarda
Crnka je na ovakvim listama otkad znamo za nju. Voditeljka "Prve" televizije odnedavno vodi jutarnji program na "B92".
Privatno je opuštena, voli da se druži (otkriva da ima više muških nego ženskih prijatelja), ali nema sreće u ljubavi.
Nekoliko puta je objasnila da se muškarci boje da joj priđu jer je gledaju kao prijatelja, a možda i zbog visine, budući da je visoka 182 centimetara.
Maja Nikolić
Ova šarmantna voditeljka zaštitno je lice RTS-a, a najveću podršku pružaju joj suprug Aleksandar Nikolić i deca Tea, Darko i Tia.
Maja je rođena 14. maja 1974. u Sarajevu. Bogatu karijeru kao voditeljka započela je na BK televiziji. Posao je dobila zahvaljujući audiciji. Maja je vodila nekoliko emisija, pa tako ne smemo da zaboravimo na „Budilnik“, „Portret“ i „Japi“.
Više od pet godina je vodila jutarnji program RTS-a, da bi potom prešla na projekat "Studio 3".
Aleksandra Gudelj
Zbog ove lepotice javnost dva puta nedeljno gleda "Loto" na "Prvoj". Majka dvojice dečaka, Damjana i Miljana i supruga Veljka Gudelja rođena je 29. juna 1984. u Zemunu.
Zgodne brinete fanovi su se uželeli tokom porodiljskog, na kojem je bila osam meseci. - Posle gimnazije, put me vodi na studije ekonomije i tako nakon četiri godine studiranja postajem diplomirani ekonomista. Međutim, gospodnji putevi su neobični i vrlo često vas preusmere na drugi kolosek. Pa tako 2008. godine ne počinjem da radim u nekoj banci nego, ni manje ni više, na tadašnjoj televiziji Fox ili današnjoj Prvoj. Prvo sam "vedrila i oblačila" u vremenskoj prognozi jutarnjih vesti "900 sekundi". Sledeća stanica bio je šou "Kraljevi Ade", koji mi otvara vrata uspešne TV karijere - rekla je svojevremeno voditeljka.
Jasna Jovanović
Jasna Jovanović ima eksplozivan izgled, baš kakav je naziv i emisije koju vodi na TV “Prva”.
Voditeljka, koja je rođena 1983. godine, s pravom nosi titulu jedne od najlepših na našem televizijskom nebu.
Sofija Rajović
Voditeljka, glumica i manekenka je rođena u Beogradu, 28. jula 1987.
Završila je srednju turističku školu, posle čega je upisala glumu na BK Akademiji, ali je nije završila. Vodi kviz "Zlatni krug". Popularnost i širu pažnju javnosti je privukla ulogom manekenke Ivane, koju je tumačila u filmu "Vojna akademija 2" i drugoj sezoni istoimene televizijske serije.
Iako ima silikone, oni ne umanjuju njenu lepotu, te je na samom vrhu svih top-lista. Protekle godine je izbio skandal kada su njene fotografije eksplicitnog sadržaja procurele u javnost.
Sanja Kužet
Lepotica svoje početke opisuje ovako:
- Kada je reč o počecima na televiziji, nije fraza ono "prijavila me mama, tetka, baba”... Mene je zaista tetka prijavila na konkurs i zvali su me sa TV BK da dođem, ali mislila sam da se neko šali sa mnom. Odem na audiciju i uđem u najuži izbor, gde je bilo nas troje. Međutim, Televizija BK je ugašena. Moji roditelji su se u startu protivili mom poslu. Izlaske petkom uveče zamenila sam odlascima na televiziju, gde sam radila montaže emisija jer sam kao najmlađa i početnik dobijala najlošije termine, noću. Manekenstvo sam skroz batalila i za nekih pola godine zaposlila se na televiziji - priča Sanja, koja je na televiziji na kojoj je tada radila provela devet godina.
Tamo se i zaljubila u kolegu Zorana Pipera, koji je radio u sektoru obezbeđenja. – Družili smo se dve godine, a onda se i zaljubili, pa venčali, dobili dete, razveli, ali i dalje ostali u istoj firmi... Zoran i ja smo se posle godinu dana braka lepo, ljudski razišli. Možda će nekom to delovati i smešno, ali kod nas sve besprekorno funkcioniše, samo što nismo u zajednici. Andrija i on se viđaju, imaju normalan kontakt, mi moramo da funkcionišemo zbog deteta i želimo da ta komunikacija bude što bolja. Nije bilo ljubomornih scena, nije bilo sujete - dodala je voditeljka "Zvezda Granda".
Kristina Radenković
Manje je poznato da je plavuša Kristina Radenković, kojoj se sreća osmehnula pre šest godina kada je izabrana za jednu od voditeljki “Pesme Evrovizije”, u stvari glumica.
Nakon debitovanja na RTS-u ostaje u matičnoj kući gde vodi nekoliko emisija.
Srećno je zaljubljena u pravnika Nikolu Raojevića.
- Mami je pao kamen sa srca od kad imam dečka - rekla je svojevremeno plavuša.
Nataša Miljković
Voditeljka milog lica i veoma blagog glasa poznata je kao lice Radio Televizije Srbije.
Godinama je Srbiji ulepšavala jutra svojom spontanošću u Jutarnjem programu.
Iz braka sa Srđanov Timarovim ima sina Lazara.
Dušica Spasić
Još jedno zaštitno lice RTS-a tvrdi da joj momci uopšte ne prilaze.
Kao student španskog jezika, slučajno je pre osam godina došla na audiciju za voditelje, svidela se urednicima i postala deo mašinerije koju, kako kaže, ne bi volela nikada da napusti. Ljubav prema poslu odvukla je, posle tri godine studiranja, sa Filološkog fakulteta na žurnalistiku.
Poslato: 19 Mar 2015, 23:32
Dijamant Foruma
KRALJICE MALIH EKRANA: One su najlepše srpske voditeljke
Oduvek su se za televizijsku profesiju vezivala najlepša lica, a dokaz da Srbija ima prelepe voditeljke jeste svako njihovo obraćanje javnosti.
One vam svaki dan požele "dobro jutro", ili vas izveštavaju o najbitnijim događajima u zemlji i inostranstvu. Budući da je prvo što gledaoci primete izgled, jasno je zašto prave lepotice vladaju našim televizijama.
Top-liste osvajaju nasmejana lica, zgodne figure, neizmerna harizma i ljubaznost.
Marija Kilibarda
Crnka je na ovakvim listama otkad znamo za nju. Voditeljka "Prve" televizije odnedavno vodi jutarnji program na "B92".
Privatno je opuštena, voli da se druži (otkriva da ima više muških nego ženskih prijatelja), ali nema sreće u ljubavi.
Nekoliko puta je objasnila da se muškarci boje da joj priđu jer je gledaju kao prijatelja, a možda i zbog visine, budući da je visoka 182 centimetara.
Maja Nikolić
Ova šarmantna voditeljka zaštitno je lice RTS-a, a najveću podršku pružaju joj suprug Aleksandar Nikolić i deca Tea, Darko i Tia.
Maja je rođena 14. maja 1974. u Sarajevu. Bogatu karijeru kao voditeljka započela je na BK televiziji. Posao je dobila zahvaljujući audiciji. Maja je vodila nekoliko emisija, pa tako ne smemo da zaboravimo na „Budilnik“, „Portret“ i „Japi“.
Više od pet godina je vodila jutarnji program RTS-a, da bi potom prešla na projekat "Studio 3".
Aleksandra Gudelj
Zbog ove lepotice javnost dva puta nedeljno gleda "Loto" na "Prvoj". Majka dvojice dečaka, Damjana i Miljana i supruga Veljka Gudelja rođena je 29. juna 1984. u Zemunu.
Zgodne brinete fanovi su se uželeli tokom porodiljskog, na kojem je bila osam meseci. - Posle gimnazije, put me vodi na studije ekonomije i tako nakon četiri godine studiranja postajem diplomirani ekonomista. Međutim, gospodnji putevi su neobični i vrlo često vas preusmere na drugi kolosek. Pa tako 2008. godine ne počinjem da radim u nekoj banci nego, ni manje ni više, na tadašnjoj televiziji Fox ili današnjoj Prvoj. Prvo sam "vedrila i oblačila" u vremenskoj prognozi jutarnjih vesti "900 sekundi". Sledeća stanica bio je šou "Kraljevi Ade", koji mi otvara vrata uspešne TV karijere - rekla je svojevremeno voditeljka.
Jasna Jovanović
Jasna Jovanović ima eksplozivan izgled, baš kakav je naziv i emisije koju vodi na TV “Prva”.
Voditeljka, koja je rođena 1983. godine, s pravom nosi titulu jedne od najlepših na našem televizijskom nebu.
Sofija Rajović
Voditeljka, glumica i manekenka je rođena u Beogradu, 28. jula 1987.
Završila je srednju turističku školu, posle čega je upisala glumu na BK Akademiji, ali je nije završila. Vodi kviz "Zlatni krug". Popularnost i širu pažnju javnosti je privukla ulogom manekenke Ivane, koju je tumačila u filmu "Vojna akademija 2" i drugoj sezoni istoimene televizijske serije.
Iako ima silikone, oni ne umanjuju njenu lepotu, te je na samom vrhu svih top-lista. Protekle godine je izbio skandal kada su njene fotografije eksplicitnog sadržaja procurele u javnost.
Sanja Kužet
Lepotica svoje početke opisuje ovako:
- Kada je reč o počecima na televiziji, nije fraza ono "prijavila me mama, tetka, baba”... Mene je zaista tetka prijavila na konkurs i zvali su me sa TV BK da dođem, ali mislila sam da se neko šali sa mnom. Odem na audiciju i uđem u najuži izbor, gde je bilo nas troje. Međutim, Televizija BK je ugašena. Moji roditelji su se u startu protivili mom poslu. Izlaske petkom uveče zamenila sam odlascima na televiziju, gde sam radila montaže emisija jer sam kao najmlađa i početnik dobijala najlošije termine, noću. Manekenstvo sam skroz batalila i za nekih pola godine zaposlila se na televiziji - priča Sanja, koja je na televiziji na kojoj je tada radila provela devet godina.
Tamo se i zaljubila u kolegu Zorana Pipera, koji je radio u sektoru obezbeđenja. – Družili smo se dve godine, a onda se i zaljubili, pa venčali, dobili dete, razveli, ali i dalje ostali u istoj firmi... Zoran i ja smo se posle godinu dana braka lepo, ljudski razišli. Možda će nekom to delovati i smešno, ali kod nas sve besprekorno funkcioniše, samo što nismo u zajednici. Andrija i on se viđaju, imaju normalan kontakt, mi moramo da funkcionišemo zbog deteta i želimo da ta komunikacija bude što bolja. Nije bilo ljubomornih scena, nije bilo sujete - dodala je voditeljka "Zvezda Granda".
Kristina Radenković
Manje je poznato da je plavuša Kristina Radenković, kojoj se sreća osmehnula pre šest godina kada je izabrana za jednu od voditeljki “Pesme Evrovizije”, u stvari glumica.
Nakon debitovanja na RTS-u ostaje u matičnoj kući gde vodi nekoliko emisija.
Srećno je zaljubljena u pravnika Nikolu Raojevića.
- Mami je pao kamen sa srca od kad imam dečka - rekla je svojevremeno plavuša.
Nataša Miljković
Voditeljka milog lica i veoma blagog glasa poznata je kao lice Radio Televizije Srbije.
Godinama je Srbiji ulepšavala jutra svojom spontanošću u Jutarnjem programu.
Iz braka sa Srđanov Timarovim ima sina Lazara.
Dušica Spasić
Još jedno zaštitno lice RTS-a tvrdi da joj momci uopšte ne prilaze.
Kao student španskog jezika, slučajno je pre osam godina došla na audiciju za voditelje, svidela se urednicima i postala deo mašinerije koju, kako kaže, ne bi volela nikada da napusti. Ljubav prema poslu odvukla je, posle tri godine studiranja, sa Filološkog fakulteta na žurnalistiku.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu