Tema posta: Zna li neko o kojoj biljci se radi - korenu???
Poslato: 21 Sep 2016, 12:23
Pridružio se: 20 Sep 2016, 21:11 Postovi: 5
Pozdrav svima! Pronasao sam u sumi (ispod povrsine zemlje) plod - koren, ili sta je vec. Zanima me zna li neko o cemu se radi jer to ranije nisam video. Ima ih u raznim velicinama i svi su razlicitog oblika, mnogo me podsecaju na krompir (ovo sto sam nasao je velicine lesnika, ima ih i manjih), imaju po sebi retke tanke zilice sa svih strana... Postavicu slike. Unapred hvala, nadam se da ce neko prepoznati o cemu se radi. :
Tema posta: Re: Zna li neko o kojoj biljci se radi - korenu???
Poslato: 21 Sep 2016, 21:10
Kraljica/Kralj
Pridružio se: 28 Apr 2012, 15:31 Postovi: 27385 Lokacija: BMZ
acoilic70 je napisao:
Pozdrav svima! Pronasao sam u sumi (ispod povrsine zemlje) plod - koren, ili sta je vec. Zanima me zna li neko o cemu se radi jer to ranije nisam video. Ima ih u raznim velicinama i svi su razlicitog oblika, mnogo me podsecaju na krompir (ovo sto sam nasao je velicine lesnika, ima ih i manjih), imaju po sebi retke tanke zilice sa svih strana... Postavicu slike. Unapred hvala, nadam se da ce neko prepoznati o cemu se radi. :
Pozdrav! To ti je moj ne znani brate...Šumski divlji krompir. Pre dolaska iz tadašnje Amerike naš prosvetitelj Dositej Obradović sa nekih cirka 26kg.tadašnjeg krompira koji je doneo brodom Queen Meri za Srbiju,do tada se koristio ovaj šumski krompir za pire i pomfrit!!! Ja ti razrešio sve nedoumice.. Pozz
Poslato: 21 Sep 2016, 21:40
Pridružio se: 20 Sep 2016, 21:11 Postovi: 5
Hvala puno na odgovoru moj brate. Bas me zanimalo to jer ga ranije nisam vidjao a ima ga bas mnogo...Sad znam, ako dodje do neke krize bar ce pomfrita i pirea biti. Veliki pozdrav.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu