Pridružio se: 26 Apr 2012, 09:04 Postovi: 50742 Lokacija: Balkan
Mihajlović: Ne zanimaju me ni Matić ni Ljajić
Meni je čast što sam selektor reprezentacije, a oni koji su uvređeni, mogu i dalje da se dure
Ostaje dosledan. Selektor Siniša Mihajlović želi da mu u 2013. godini igrači budu zdravi i da bude što više onih koji će igranje za reprezentaciju shvatati kao veliku čast, a manje uvređenih što u datom trenutku nisu u prvom planu.
♦ Šta ste poželeli za Novu godinu?
- Poželeo sam zdrave igrače, jer znam da će i pobede doći ako budemo kompletni. Sudbina selektora je takva da mogu imati super tim, ali da se pred važnu utakmicu mogu povrediti važni igrači i da zbog toga rezultat bude loš.
♦ Da li ste poželeli da se uvređeni vrate u tim?
- Onaj ko je uvređen, može i dalje da ostane uvređen. Smatram da treba svakome da predstavlja čast igranje za reprezentaciju, kao što se ja osećam počastvovanim što sam selektor. Nemanja Matić je sam izabrao svoj put, baš kao i Adem Ljajić.
♦ Postoji li šansa da za meč s Hrvatima vratite nekog starog igrača, jer i Vidić i Žigić pokazuju koliko znače svojim klubovima?
- Nemojte da mislite kako sam ja spreman da radim protiv sebe i rezultata reprezentacije. Međutim, sada je rano pričati o utakmici na Maksimiru, važna je provera na Kipru, gde će se u tim vratiti Kuzmanović.
♦ Ko će još biti na spisku od novih lica?
- Rekao sam odavno da ću pogledati Đurđića, a zbog situacije s Maksimovićem, koji nema klub, na spisku je Trajković iz Vojvodine.
Pravio sam gluposti
♦ Da li mislite da je Maksimović postao žrtva odnosa kluba i menadžera? - Maksimović ima više od 18 godina, što znači da je sposoban da donosi odluke i snosi odgovornost za njih. Ako nešto nije znao, mogao je da pita, mene ili nekog drugog. Znam koliko je meni bio potreban neko s dobrim savetom dok sam bio igrač, a nisam ga imao i zato sam pravio toliko gluposti u karijeri.
Ћурчић селектор младих
Фудбалски савез Србије именовао је Радована Ћурчића за селектора младе националне репрезентације. Ћурчић, бивши тренер ивањичког Јавора и у једном периоду вршилац дужности селектора А државног тима, водиће младе српске фудбалере у наредном такмичарском циклусу ка првенству Европе 2015. године у Чешкој.
На састанку Одбора за хитна питања, којем је председавао председник ФСС-а Томислав Караџић, за селектора женске кадетске репрезентације Србије изабран је Горан Сретеновић, а за координатора инструкторске службе Милан Ђуричић, са мандатом до септембра ове године, до када су под уговором и инструктори националног савеза.
Усвојен је и предлог Тренерске комисије ФСС-а о саставу будућег Стручног одбора, чији председник ће бити Бранко Бабић. За чланове Стручног одбора изабрани су: Александар Јанковић, Сергеј Остојић, Марко Стојановић, Милољуб Остојић, Бранко Бабић, Љубиша Тумбаковић, Миодраг Мартаћ, Марко Николић, Милан Раставац, Аца Ковачевић и Саво Милошевић.
Такође је одлучено да се Ђорђе Стефановић искључи из Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, јер више није члан ФК Црвена звезда, која га је предложила у чланство. Уместо Стефановића, на некој од наредних седница ИО биће изабран нови члан овог тела.
Миливој Мирков је на период од годину дана изабран на функцију комесара за безбедност ФСС-а, коју је обављао и до сада. Мирков је на прошлој седници именован и на место официра за интегритет ФСС-а.
Овом приликом Мирков је члановима Одбора за хитна питања ФСС-а поднео извештај о раду у 2012. години и представио план активности на смањењу насиља на фудбалским утакмицама до почетка пролећног дела првенства.
На крају је анализирана и информација о предстојећој пријатељској утакмици репрезентација Кипра и Србије, која ће бити одиграна 6. фебруара у Никозији.
Antić: Tole je držao sastanak pre Australije
Bivši selektor Srbije Radomir Antić optužio je predsednika FSS Tomislava Karadžića da je, bez njegovog znanja, držao sastanak sa igračima pre kobnog meča "orlova" na Svetskom prvenstvu 2010. godine.
Radomir Antić odlučio je da, po prvi put, otvoreno govori o sukobu sa Tomislavom Karadžićem.
Susret sa novinarom "Mozzart Sporta", koji se nalazi u Antaliji, bio je dovoljan povod za bivšeg selektora "orlova" da progovori o svemu što se događalo uoči burnog razlaza sa prvim čovekom Fudbalskog saveza Srbije, zbog čega su dve strane na kraju završile i na sudu.
Između ostalog, sadašnji trener kineskog Šandunga, rekao je da povod za razlaz sa Karadžićem nije bio spor oko nemačkog golmana Mihaela Rensinga, koji je prihvatio da brani za Srbiju, a Karadžić to odbio, već...
"Nije to razlog. Veći je problem... Problem je bio što je predsednik sebi dozvolio da sa nekim igračima napravi sastanak pred meč s Australijom. Bez mog znanja! Meni iza leđa...", tvrdio je Antić u intervjuu za "Mozzart Sport" i dodao:
"Nebitno s kojim igračima, a naravno da znam o čemu su razgovarali. Svašta... Pa video sam kako su igrali".
Mislite da su vas igrači "minirali"?
"Ne mogu da ulazim u to, ali sigurno mi nije bilo po volji. I Karadžić to vrlo dobro zna!"
Usledio je rastanak koji je ostavio veliki trag na reprezentativne (ne)uspehe Srbije.
"Hteo sam da ostanem, imao sam ugovor, ali FSS je doneo tu odluku i to je njihova stvar. Nikada neću do kraja razumeti zbog čega je do toga došlo. Ali, ne nedostaje meni taj posao, koliko Srbiji Radomir Antić. Ja sam zaista prepoznao da je narod bio uz nas. Proteći će Savom i Dunavom mnogo vode da se to na neki način ponovi".
Ima li Radomir Antić neku poruku za Tomislava Karadžića?
Deki sa "orlovima" u Zagrebu!
Siniša Mihajlović za "Večernje novosti" izjavio da će vratiti nekadašnjeg kapitena nacionalnog tima za mečeve sa Hrvatskom i Škotskom
Dejan Stanković (34) ponovo na mestu uspeha, zagrebačkom Maksimiru!
Prekaljeni "vezista" Intera (102 utakmice u reprezentaciji) prihvatio je ponudu selektora Mihajlovića da ponovo stane pod zastavu i pomogne u mečevima koji za "orlove" predstavljaju poslednju šansu da uhvate priključak sa vodećima.
Ako iz okršaja sa Hrvatskom u Zagrebu i Škotskom u Novom Sadu ne osvoje najmanje četiri boda, Svetsko prvenstvo u Brazilu postaće za nas završena priča.
"Pričao sam sa Dejanom o povratku i on se složio. Potrebno je, naravno, da počne da igra, da upiše neki nastup za Inter pre našeg meča u Zagrebu, ali verujem da to neće biti problem", rekao je Siniša Mihajlović u intervjuu "Večernjim novostima".
On je objasnio da se Stanković priključio treninzima Intera i da će za desetak dana biti spreman za utakmice.
"Do duela sa Hrvatskom ima mesec i po dana, sasvim dovoljno da se Stanković pripremi".
Srbija iduće srede gostuje na Kipru, što će biti jedini test uoči nastavka kvalifikacija za Mundijal 2014. godine.
Novi napadač Grojter Firta, Nikola Đurđić, biće "starter" u tom meču, pošto je Mihajlović bio zadovoljan onim što je prikazao protiv Majnca minulog vikenda.
"Ono što je bilo do njega, Đurđić je odigrao dobro, ali mu je tim mnogo slab. Neće dobijati mnogo upotrebljivih lopti".
FSS tajno posetio „Maksimir”!
Srbi i Hrvati tajno u Zagrebu! Sedmočlana delegacija FSS-a sa generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem na čelu inkognito je u ponedeljak posetila kolege iz hrvatskog saveza. Tema sastanka bila je organizacija meča Hrvatska-Srbija, koji će se igrati 22. marta.
Predvodio delegaciju: Zoran Laković
- Takvi sastanci su uobičajni. Ići ćemo i mi u Beograd pre nego što budemo igrali. Iz Srbije su došli ljudi zaduženi za razne delove organizacije utakmice, za bezbednost, prevoz - rekao je izvršni predsednik FS Hrvatske Damir Vrbanović za “Večernji list”.
Zanimljivo je da su predstavnici FSS-a obišli buduće prostorije hrvatskog saveza, a pošto su za ručak poželeli jela s mesom, tamo su i ručali. Posle toga, obišli su i lože “Maksimira”, gde će biti smešteni gosti iz Srbije.
Miha proziva u subotu
Selektor "orlova" u subotu u podne saopštiće spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Kiprom.
Fudbalski savez Srbije saopštio je da će se konferencija za medije održati u beogradskom hotelu Hajat, sa početkom u 12.00.
Siniša Mihajlović će na njoj otkriti imena na koja računa za duel sa Kipranima, a poznato je da će u nacionalnom timu debitovati napadač Grojter Firta Nikola Đurđić i štoper Vojvodine Branislav Trajković, dok će se novi vezista Intera Zdravko Kuzmanović vratiti među "orlove".
Tako je, barem, najavio Mihajlović...
Duel reprezentacija Kipra i Srbije igraće se u sredu, 6. februara , na stadionu GSP u Nikoziji u 17.00 po srednjoevropskom vremenu.
Mihajlović će pre okupljanja reprezentacije u petak učestvovati u prvom javnom času u okviru novopokrenute akcije od strane Ministarstva omladine i sporta "Fer-plej je pobeda". Selektor Srbije će u 13.00 u beogradskoj Osnovnoj školi "Karađorđe" održati predavanje učenicima na temu fer-pleja, a potom će i odgovarati na njihova pitanja.
"ORLOVI": Đurđić i Kuzmanović odmah "u vatri"
Debitant i povratnik u nacionalni tim biće deo startne postave reprezentacije koja će se u sredu suprotstaviti selekciji Kipra u Nikoziji. Povrede Brkića i Markovića ne brinu mnogo selektora.
"Kad kažem Kipar ne mislim na Hrvatsku", sažeta je poruka šefa struke reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića sa konferencije za novinare u subotu.
U hotelu Hajat pročitao je spisak igrača na koje računa za put na Kipar, na poslednju kontrolnu utakmicu pred nastavak kvalifikacija za Mundijal i važan duel u Zagrebu, 22. marta.
Iznenađenja su izostala. Što je najavljeno - to je i ostvareno. Mihajlović je u tim uvrstio debitante Nikolu Đurđića i Branislava Trajkovića, a posle kraće pauze vezni red ojačao je i Zdravkom Kuzmanovićem. Na okupljanje stiže i Dušan Basta, koji je i jesenas trebalo da zaigra, ali ga je u tome sprečila povreda.
"U ekipi su dva nova igrača, Đurđić i Trajković. Nikolu sam gledao u Nemačkoj prošle nedelje i mislim da mu je slaba ekipa. On će početi u sredu. Trajković je tu i debitovaće jer je Nikola Maksimović bez kluba", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u Beogradu.
Slučaj Zdravka Kuzmanovića prilično je zbunio fudbalsku javnost pre nekoliko meseci.
Selektor ga se odrekao zato što ga je prvenstveno video kao polušpica, a ne kao zadnjeg veznog, na kojoj je igrao u većini od prethodnih 46 nastupa za nacionalni tim.
Stoga je Mihajlović detaljnije obrazložio njegov poziv.
"Kuzmanović se vratio u tim i počeće utamicu. Mislim da nije najpogodniji za sistem 4-2-3-1, na kome insistiram, ali ću probati da vidim da li sam u pravu ili nisam. On i Đurđić su sigurni za mesto u startnoj postavi, za ostale ćemo videti".
Kuzmanović je nedavno pojačao Inter. Mihajlović je dugo nastupao na Đuzepe Meaci, ali nije učestvovao u tom transferu.
"Zvao me je Ivan Kordoba, razgovarali smo, ali nisam uticao na to. Nadam se da će Zdravko tamo igrati u kontinuitetu".
Selektor je tokom konferencije otkrio i da će u sredu u zadnjoj liniji od početka igrati Milan Biševac i Nenad Tomović, iako nemaju pravo nastupa u Zagrebu.
"Ne probam ekipu samo za tu utakmicu, već i za meč sa Škotskom, četiri dana posle", obrazložio je selektor i dodao da od igrača neće tražiti pobedu, ali...
"Jasno je da ne idemo da izgubimo", uz osmeh je rekao Mihajlović.
Povrede golmana Željka Brkića i napadača Lazara Markovića ga brinu. Najveća mu je želja da do Hrvatske "stanu na noge".
"I za Novu godinu rekao sam da mi je najveća želja da svi budu zdravi. Tako je još. Najviše bih voleo da u Hrvatsku dođemo sa zdravim i spremnim igračima. Ako je potrebno da budu povređeni, bolje sad nego tad. I Brkić i Marković su i ranije pozivani i ako zasluže posle povreda opet će biti u ekipi".
Duelu sa Hrvatskom još nije hteo da pridaje prevelik značaj, ističući da je to te utakmice ostalo još dva meseca.
"Polako se diže atmosfera za tu utakmicu i mislim da je rano za to. Meni je zadatak da igrači imaju što manji pritisak. Verujem da će biti drugačije od poslednjih duela, jer smo tada svi mi na terenu živeli u toj zajedničkoj državi. Ovi mladi momci nemaju taj osećaj. Njima to manje - više može da bude isto kao duel sa Belgijom", rekao je selektor.
Iako je Srbija u dosadašnjem toku kvalifikacija osvojila samo četiri boda i iako zaostaje za glavnim rivalima za plasman na Mundijal, Mihajlović ne gubi nadu i veruje da bi eventualna pobeda u Zagrebu potpuno promenila stvari u kvalifikacionoj grupi.
Ko će nastupiti na travnjaku igrališta u Maksimiru i da li će u ekipi, kao i 1999. godine, igrati Dejan Stanković biće poznato u narednih deset do 15 dana. U svakom slučaju posle okršaja sa Kiprom u Nikoziji.
"Orlovi" će se suprotstaviti Kipranima u sredu u 17.00 časova na GSP stadionu.
Reprezentativci će se okupiti u Nikoziji. Prvi trening odradiće u ponedeljak u popodnevnim časovima.
Mihajlović: Stanković je zvao, Vidić nije
Selektor reprezentacije Srbije otkrio da ga je vezista Intera prvi kontaktirao i ponudio mu da opet igra za nacionalni tim. Defanzivac Junajteda (još) to nije učinio
Predstojeći duel Srbije sa Hrvatskom u Zagrebu nosiće sa sobom i ogromnu težinu. Iz "hiljadu" razloga.
Selektor "orlova" Siniša Mihajlović najavljivao je proteklih nedelja da će dati sve od sebe da sačuva svoj tim od tenzije. U tome bi, sada već izvesno, mogao da mu pomogne i nekadašnji saigrač Dejan Stanković.
Bivši kapiten reprezentacije ove sezone još nije nastupao za Inter zbog dve operacije tokom prošle godine. Međutim, jasno je stavio do znanja šefu struke "orlova" da je spreman da mu se stavi na raspolaganje u nastavku kvalifikacija.
Mihajlović je to povrdio u subotu u hotelu Hajat.
"Pričao sam sa Dejanom Stankovićem i trebalo bi da se vrati. Naravno, to će zavisiti od toga koliko će igrati. Mislim da će u narednih deset do 15 dana početi da nastupa i ako bude na terenu u klubu sigurno će se vratiti", rekao je selektor.
Vest o povratku dugogodišnjeg predvodnika reprezentacije probudila je maštu navijača da bi u Zagrebu mogao da nastupi i Nemanja Vidić.
Mihajlović je tu iluziju razbio, iako je nekoliko puta ponovio da su "vrata reprezentacije svima otvorena".
"Razgovarao sam i sa Nemanjom Vidićem, ali još na početku priprema. Tada su mi i on i Stanković obrazložili svoje razloge zbog kojih nisu hteli da više nastupaju za reprezentaciju. Nisam pravio problem i poštovao sam njihovu odluku", naveo je on.
Međutim, od tad se situacija promenila samo u Stankovićevom slučaju.
"Znate, od tada su oni ti koji bi trebalo da razgovaraju sa mnom. Oni bi mene trebalo da pozovu i kažu: 'Ako je moguće ja bih se vratio'. Dejan Stanković je to uradio, Nemanja Vidić nije. Ja neću nikoga da molim. Vrata reprezentacije su svima otvorena. Videćemo, možda se i Vidić predomisli...", podvukao je selektor.
Na konferenciji za novinare pred kontrolni meč reprezentacije sa selekcijom Kipra neizbežna su bila pitanja o statusu nepozvanih - Nemanje Matića i Boška Jankovića. U njihovim slučajima nema novosti.
Mihajlović je otkrio da nema novih informacija u vezi sa reprezentativnim statusom veziste Benfike i da još ne želi da nastupa za nacionalni tim. O Bošku Jankoviću govorio je malo duže, ne i mnogo konkretnije.
"Svi koji budu igrali i ponašali se dobro biće kandidati za poziv. Naravno, ako budu odgovarali sistemu igre koji meni odgovara. Ja ne pozivam najbolje igrače, već one koji najviše odgovaraju mojoj filozofiji igre. Janković sad ne igra za Đenovu, ali videćemo...", podvukao je selektor.
Reprezentacija Srbije odigraće u sredu u Nikoziji poslednji kontrolni meč za nastavak kvalifikacija i izuzetno važan duel sa Hrvatskom u Zagrebu martu, u okviru kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu.
SINIŠA MIHAJLOVIĆ POSLAO PORUKU KAPITENU JUNAJTEDA
Vidiću, pozovi me ako hoćeš da igraš!
Miha daje šansu Nemanji Vidiću! Selektor Srbije poručio je kapitenu Mančester junajteda da su mu vrata otvorena ukoliko se slučajno predomisli da ponovo zaigra za nacionalni tim. Ali, postoji uslov: Vidić mora da pozove Mihu!
- Na početku selektorskog mandata razgovarao sam sa Dejanom Stankovićem i Vidićem i oni su mi tada rekli razloge zašto se povlače. Prihvatio sam, jer igranje za reprezentaciju treba da bude najveća čast, a ne da neko nekome čini. Stanković me je pozvao, rekao da bi se rado vratio u tim i nije bilo problema. Za Nemanju važi isto: ukoliko se predomislio, potrebno je samo da me pozove i konkurisaće za tim - rekao je Mihajlović.
Podsetimo, Mihajlović je nedavno saopštio da računa na Stankovića za meč sa Hrvatskom 22. marta, a od Vidića, dakle, zavisi da li će Srbija biti dodatno ojačana za najteži ispit u kvalifikacijama za Mondijal.
Selektor nije zatvorio priču ni sa Nemanjom Matićem, vezistom Benfike, koji je odlučio da ne igra nezadovoljan statusom među “orlovima”.
- Poštujem njegov stav. I Matić mora da pozove, kaže da prihvata pravila. Svaki fudbaler mora da bude spreman da igra, bude na klupi ili na tribinama. Ja odlučujem o timu - dodao je Mihajlović.
Inače, za prijateljski meč sa Kipranima 6. februara u Nikoziji poziv je dobio i Nikola Đurđić, napadač nemačkog Grojter Firta. Pored Đurđića, debitovaće i defanzivac Vojvodine Branislav Trajković.
Konačno debituje Đurđić, povratak Kuzme i Stojketa! Sastav “orlova” za prijateljski meč sa Kipranima: Stojković, Aleksić, Kahriman (golmani); Ivanović, Rukavina, Tomović, Trajković, Nastasić, Biševac, Kolarov (odbrana); Petrović, Milivojević, Mijailović, Radovanović, Ignjovski, Fejsa, Kuzmanović, Z. Tošić, Krstičić, Basta, Tadić (sredina); Đuričić, Sulejmani, M. Šćepović, F. Đorđević, Đurđić (napad).
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu