Forum Srbija
http://forum-srbija.com/

Afere,skandali,mito,korupcija...
http://forum-srbija.com/viewtopic.php?f=276&t=18358
Stranica 1 od 52

Autoru:  Sanja [ 15 Avg 2012, 10:55 ]
Tema posta:  Afere,skandali,mito,korupcija...

Šoškić: A zašto Dinkić nije ugasio Agrobanku?Bivši guverner NBS pita ministra finansija a nekadašnjeg guvernera, zašto Agrobanku kao lošu nije ugasio kada i četiri velike banke. Nedeljnik NIN najavljuje istrge i protiv biznismena Vojina Lazarevića, Dragana Đurića i Miroslava Bogićevića.

Slika

Bivši guverner Nardone banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić demantovao je da su čelnici NBS krivi za "pljačku Agrobanke".

U saopštenju naslovljenom "Tri neistine, tri istine i tri pitanja" Šoškić pita zašto tadašnji guverner Mlađan Dinkić 2002. godine nije oduzeo dozvolu za rad lošoj banci kakva je bila Agrobanka koja je i tada imala gubitke?

Zašto predstavnici države i privatnih vlasnika u skupštini akcionara i upravnom odboru Agrobanke nisu sprečili loše poslovanje banke i smenili rukovodstvo tokom poslednjih dvanaest godina?

Kako to da je Antonić (Dušan) opstajao kao direktor banke sve dok ga odlukom guvernera NBS nije razrešila uvođenjem prinudne uprave 29.12.2011.?

Kako to da se guverner, za čijeg mandata u poslednje dve godine su upravo postupanjem NBS otkriveni gubici Agrobanke stvarani godinama unazad, i koji je oduzeo dozvolu za rad lošoj banci kakva je Agrobanka, u javnosti prikazuje kao odgovoran za te gubitke, stoji u saopštenju.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Šoškić je istakao da je rukovodstvo centralne banke u prethodne dve godine otkrilo skrivane gubitke Agrobanke i sprečilo nastajanje još većih.

Kao neistine on je naveo da su za "pljačku Agrobanke“ odgovorni čelnici NBS iz prethodne dve godine u vreme kada je bio na funkciji guvernera i da je rukovodstvo centralne banke u tom periodu oštetilo državu za 300 miliona evra.

Kao neistinu Šoškić je naveo i to da je rukovodstvo NBS prošle i ove godine opstruiralo istragu i ignorisalo zahteve policije za dobijanje podataka o Agrobanci.

Nasuprot ovome, bivši guverner centrane banke tvrdi da su gubici u "Agrobanci" stvarani godinama.

NBS je samo 10 meseci od stupanja na dužnost prethodnog guvernera, uprkos friziranim izveštajima iz Agrobanke, donela odluku o odlasku u vanrednu neposrednu kontrolu te banke i naknadno nametnula privremene mere, uvela prinudnu upravu i, konačno, bez uočenog popravljanja finansijskog stanja banke, oduzela dozvolu za rad toj lošoj banci.

Rukovodstvo NBS u prethodne dve godine je otkrilo skrivane gubitke Agrobanke, sprečilo je nastajanje još većih gubitaka, i sprovelo je u delo rešenje koje je zaštitilo depozite građana, privrede i finansijsku stabilnost u zemlji, piše u saopštenju Šoskića.

Kako je navedeno, NBS i Uprava kriminalističke policije i Tužilaštvo za organizovani kriminal imaju dobru profesionalnu saradnju po pitanju slučaja Agrobanke.

Radi ubrzanja istražnih radnji, guverner je svojim rešenjem bio odredio i dve osobe iz Sektora za kontrolu poslovanja banaka koja su dobila nalog da se potpuno stave u funkciju prikupljanja i dostavljanja podataka o Agrobanci Upravi kriminalističke policije i drugim državnim organima uključenim u istragu.

Prema navodima beogradskih medija i aferi Agrobanka uskoro će se pojaviti i prvi svedok-saradnik.

Istragom o aferi Agrobanka narednih dana biće obuhvaćene i kompanije koje su navodno bez odgovarajućeg obezbeđenja dobile kredit, a još nisu vratile pozajmljeni novac, među kojima su i Rudnap grupa Vojina Lazarevića, Farmakom Miroslava Bogićevića, Zekstra Dragana Đurića, najavljuje "Blic" otkriće nedeljnika NIN u sledećem broju.

Banka oko 10 miliona evra potražuje od Rudnap grupe, čiji je vlasnik Vojin Lazarević, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, Minel Kotlogradnja.

Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava Koncerna Farmakom, šabačkog biznismena bliskog DS-u Miroslava Bogićevića. On je nedavno dospeo u žižu interesovanja javnosti zbog sumnji da je od nemačkog koncerna VAC kupio 50 odsto kapitala "Politike", iako je u nekoliko navrata to negirao. Agrobanka od Farmakoma MB potražuje oko 10 miliona evra, a skoro istu sumu i od Fabrike akumulatora Sombor, koja je deo Bogićevićeve poslovne imperije.

Između sedam i 10 miliona evra Agrobanci duguju Zekstra, vlasništvo Dragana Đurića, koji je ujedno i predsednik FK Partizan. U toj dužničkoj grupi su, pored ranije navođenih, i firme Nikolas, Lutra, Planum, Vino Župa, Prokupac Beograd, Prima Kikinda, Navip Zemun, HIP Azotara Pančevo, BDO Agro i PKB Imes, čiji je direktor Rajko Latinović bio i predsednik UO Agrobanke.


(MONDO

Autoru:  Sanja [ 15 Avg 2012, 10:56 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...


Ko je svedok saradnik u slučaju "Agrobanka"Izvor dnevnog lista "Blic" blizak istrazi tvrdi da je jedan od osumnjičenih u slučaju "Agrobanka" kandidat za svedoka saradnika.

Slika

U slučaju Agrobanke očekuje se da jedan od osumnjičenih postane svedok saradnik i da tako otkrije koji su ljudi izdavali direktive da ova banka odobri nezakonite kredite pojedinim biznismenima, piše Blic.

Zaplenjena je dokumentacija iz koje se vidi kako su odobravani nezakoniti krediti i kako je novac prebacivan, navodi list.

Međutim, svedok saradnik, ukoliko bude postignut konačan dogovor sa tužilaštvom i to odobri sud, otkriće kako su sklapani dogovori, ko je na koga uticao, i ko je sve učestvovao u tome.

On može da otkrije identitet važnih ljudi, čija se imena ne vide u dokumentaciji, a koji su u stvari kontrolisali ceo posao i izdavali direktive.

Postoji kandidat za svedoka saradnika, ali još niko nije prihvaćen, rekao je izvor lista blizak istrazi.

Istraga će sada biti nastavljena tako što će se kompletirati slučajevi otkriveni u zaplenjenoj dokumentaciji.

Kako se bude širio krug osumnjičenih biće sve veća konkurencija za svedoka saradnika, koji će morati da otkrije imena i dogovore, rekao je isti izvor.

Pretkrivični postupak u slučaju Agrobanke pokrenut je u februaru ove godine, a prvi osumnjičeni su uhapšeni 8. avgusta.

Istraga se za sada vodi protiv desetoro osumnjičenih zbog sumnje da su preko nezakonitih kredita, koji nisu vraćeni, oštetili Agrobanku za 4.140.000 evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal i policija sumnjaju, na osnovu zaplenjene dokumentacije, da je ukupan iznos nezakonitih kredita koji nisu vraćeni veći od 200 miliona evra.

mondo

Autoru:  Sanja [ 15 Avg 2012, 11:05 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Postupak i protiv gradonačelnika KruševcaAgencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića koji je istovremeno i poslanik u Skupštini Srbije, jer je stupio na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije.

Slika

Kako je objavljeno danas na sajtu agencije, Gašić je imao zakonsku obavezu da u roku od tri dana od stupanja na funkciju gradonačelnika Agenciji podnese zahtev za davanje saglasnosti za vršenje druge funkcije - što on nije uradio.

Zakonom o Agenciji je propisano da javnim funkcionerima koji prekrše zakon druga javna funkcija prestaje po sili zakona.

Na sajtu je objavljeno da agencija nastavlja da proverava narodne poslanike, gradonačelnike, predsednike opštine i njihove zamenike, kao i da će pokrenuti isti postupak protiv svih za koje postoji sumnja da nisu poštovali Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je pre dva dana pokrenula postupak i protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, Pirota Vidoja Petrovića i Loznice Vladana Vasića. Njih trojica su poslanici izabrani na listi Ujedinjenih regiona Srbije.


(Beta

Autoru:  Sanja [ 15 Avg 2012, 12:35 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Pod istragom Lazarević, Bogićević i Đurić u aferi "Agrobanka"Istragom o aferi Agrobanka narednih dana biće obuhvaćene i kompanije koje su navodno bez odgovarajućeg obezbeđenja dobile kredit, a još nisu vratile pozajmljeni novac, među kojima su i „Rudnap grupa“ Vojina Lazarevića, „Farmakom“ Miroslava Bogićevića, „Zekstra“ Dragana Đurića, otkriva nedeljnik NIN u sledećem broju.


Slika
Vojin Lazarević, Miroslav Bogićević i Dragan Đurić

Banka oko 10 miliona evra potražuje od „Rudnap grupe“, čiji je vlasnik Vojin Lazarević, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, „Minel Kotlogradnja“. Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava „Koncerna Farmakom“, šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića. On je nedavno dospeo u žižu interesovanja javnosti zbog sumnji da je od nemačkog koncerna VAC kupio 50 odsto kapitala „Politike“, iako je u nekoliko navrata to negirao. Agrobanka od „Farmakoma MB“ potražuje oko 10 miliona evra, a skoro istu sumu i od Fabrike akumulatora Sombor, koja je deo Bogićevićeve poslovne imperije.


Između sedam i 10 miliona evra Agrobanci duguju „Zekstra“, vlasništvo Dragana Đurića, koji je ujedno i predsednik FK Partizan. U toj grupi su i firme „Nikolas“, „Lutra“, „Planum“, „Vino Župa“, „Prokupac Beograd“, „Prima Kikinda“, „Navip Zemun“, HIP Azotara Pančevo, BDO Agro i PKB Imes, čiji je direktor Rajko Latinović bio i predsednik UO Agrobanke.


Bivša uprava bila je, po svemu sudeći, bolećiva i prema firmama u stečaju. Zato sada više od 10 miliona evra banka potražuje od Velefarma VFB, jedne od zavisnih firmi ćerki nekada jedne od najmoćnijih veledrogerija na Balkanu, nad kojom je proletos pokrenut postupak stečaja. Banci koja je pre nekoliko meseci ostala bez dozvole za rad tri firme iz Valjeva duguju oko 22 miliona evra, „Srbijanka“ oko 10, a po šest miliona kompanije „Vujić“ i „Sloga“.Šoškićeva molba Radosavljeviću
Bivši guverner Dejan Šoškić tvrdi za NIN da niko u NBS izveštaj o vanrednoj kontroli Agrobanke nije tretirao kao službenu tajnu. Ako neko iz policije to tvrdi, molio bih da se onda pokaže dopis NBS iz koga proističe takav stav, kaže Šoškić i podseća da je izveštaj o vanrednoj kontroli iz jula i avgusta prosleđen Upravi kriminalističke policije MUP-a čim je završen, 5. oktobra 2011.
On navodi i da je 3. aprila 2012. ovlastio dva lica iz Sektora za kontrolu poslovanja banaka NBS da u Agrobanci prikupljaju informacije i da ih dostavljaju Upravi i drugim državnim organima i institucijama na njihov zahtev i za potrebe njihovog postupka.
Šoškić podseća i da je 27. juna pismeno zamolio specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radosavljevića „da se pojačaju aktivnosti na identifikovanju počinjenih krivičnih dela i utvrđivanju odgovornosti pojedinih lica“.
blic

Autoru:  Sanja [ 15 Avg 2012, 14:43 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Uhapšen direktor "Šuma Srpske"Direktor "Šuma Srpske" Srđan LJubojević lišen je danas slobode zbog sumnje da je počinio krivično delo primanja mita, javlja dopisnik Srne iz Banjaluke.

Slika

Šef Ođelenja za istrage Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Darko Ilić potvrdio je da su u prpodnevnim časovima po nalogu ovog tužilaštva pripadnici MUP-a Srpske LJubojevića lišili slobode.

"LJubojević je lišen slobode zbog sumnje u krivično delo primanja mita", rekao je Ilić Srni.


(Srna)

Autoru:  Sanja [ 15 Avg 2012, 19:42 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Cvetković: Nemam veze s aferom "Agrobanka"


Bivši premijer Mirko Cvetković negirao je bilo kakvu umešanost u aferu oko Agrobanke i poručio da ga ne može ugroziti hajka koju protiv njega vode pojedini mediji, ali da je to "jako loša slika o našoj državi".

Slika

"Imajući u vidu da svi želimo da budemo demokratska država u tom kontekstu imam tri apela, a prvi upućujem intelektualcima i nevladinim organizacijama da dignu glas protiv takvog ponašanja, potpuno neargumentovanih napada i kritika da sam prvooptuženi u aferi Agrobanka", rekao je Cvetković za Tanjug.

Drugi apel bivši premijer je uputio izvršnoj vlasti ukazujući da ne sme da dozvoli, ne zbog njega kao pojedinca već zbog institucije koju je predstavljao, da se bez agrumenata vodi hajka, a treći inspiratorima hajke, preporučivši im "da je bolje da se bave onim poslom za koji su rekli da će ga dobro obavljati, a ne destrukcijom".

Cvetković je rekao da su optužbe na njegov račun potpuno besmislene i da se svode na to da je prijatelj sa Zvonimirom NIkezićem koji je bio u Upravnom odboru Agrobanke i dao ostavku.

On je izrazio spremnost, odgovarajući na pitanje novinara Tanjuga, da se odazove istražnim organima i razjasni sve kontroverze u javnosti oko njegove uloge u Agrobanci.

Cvetković je ukazao na dugodišnji prijateljski odnos sa Nikezićem, uz opasku "nigde nije našao propis koji zabranjuje prijateljstvo".

Bivši predsednik Vlade Srbije je istakao da je problem u Agrobanci "ozbiljan i dubok i da ne datira od skoro, a da je u septembru prošle godine Narodna banka Srbije (NBS) nakon vanredne kontrole došla do informacije da su ogromni gubici u toj banci i da situacija nije ni blizu one kakva se do tada prikazivala".

U narednih šest meseci mi smo obavili veliki posao da spasimo deponente i ogroman broj klijenata, jer je Agrobanka pretila da ozbiljno poremeti finansijske tokove, naglasio je Cvetković.

Prema njegovim rečima, od kada su na videlo izašli probemi sa Agrobankom NBS, Agencija za osiguranje depozita i Ministarstvo finansija su izuzetno brzo reagovali i u roku od tri meseca uvedene su prinudne mere.

"Sve tri institucije zaslužuju pohvale za to što su uradile u proteklih šest meseci, imajući u vidu da je Agrobanka bila u katastrofalnom stanju", ocenio je Cvetković.

Osvrnuvši se na činjenicu da je Zvonimir Nikezeić izašao iz Agrobanke nekoliko meseci pre uvođenja prinudne uprave, Cvetković je rekao da je to učinio jer je bio protiv odluka koje su se donosile u toj banci.

Na pitanje kako vidi prve korake nove Vlade Srbije u ekonomiji, on je rekao da prve ocene treba davati nakon sto dana rada.

"Mogu da komentarišem nešto što nije iz oblasti ekonomije, a to su zakoni koji su doneti i mislim da se nije išlo u pravcu demokratizacije društva. Doneti su zakoni koji omogućavaju masovna otpuštanja ljudi koji su partijski nepodobni", tvrdi bivši premijer.

Zatim, dodao je Cvetković, donet je zakon koji omogućava kontrolu izvršne vlasti nad svima koji imaju upravne ingerencije, a to su, između ostalog i nezavisne institucije.

Cvetković je mišljenja da je Srbiji što pre neophodan novi aranžman sa MMF-om kako bi obezbedila pristup povoljnim izvorima finansiranja, dok će ekonomija Srbije i njen oporavak zavisiti od situacije u okruženju i EU.

On je ponovio da napušta politiku, da ide u privatan biznis i da ima u planu nekoliko opcija.

(Tanjug

Autoru:  Sanja [ 16 Avg 2012, 16:22 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Neće biti zaštićenih u aferi AgrobankaPremijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da u istrazi o zlopoupotrebama u Agrobanci "neće biti ograničenja" i da njegova Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze sa tim slučajem.

Slika

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da u istrazi o zlopoupotrebama u Agrobanci "neće biti ograničenja" i da njegova Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze sa tim slučajem.

"Što se mene tiče istraga može da ide dokle god hoće, nema ograničenja. Mora da odgovara svako ko je kriv, a može da bude blizak kome god hoće", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija u Beogradu posle prijema vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju požara na Svetoj Gori u Grčkoj.

Dačić je istakao da zbog istrage o Agrobanci, iz koje je nestalo 300 miliona evra, ne bi trebalo plašiti druge banke, jer, kako je naveo, treba razlikovati kriminal i korupciju od redovnog poslovanja."U medijima su se pojavile informacije da se vode istrage i protiv drugih banaka koje su davale kredite. Šta, da ne daju kredite? Ne bi trebalo stvarati kontraefekat", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da u istrazi o Agrobanci "postoje novi detalji koji nisu za javnost" navodeći da je pogrešno da se o informacijama iz istrage javno govori.

"Istraga će biti obimna i neće biti završena brzo", rekao je Dačić i podsetio da i u Austriji dugo traje istraga o zloupotrebama u Hipo banci.

Povodom spiska o 27 spornih privatizacija na koji je ukazala Evropska unija, Dačić je rekao da Srbiji ne treba EU da govori o tome, jer se golim okom vidi da su te privatizacije "lopovske".

"Mene ne zanima spisak jer se golim okom vidi da su od tih privatizacija 90 odsto bile pljačkaške", rekao je Dačić.

Upitan zašto osumnjičeni nisu uhapšeni tokom njegovog mandata koji je počeo 2008. godine, Dačić je rekao da on nije policajac nego ministar unutrašnjih poslova i da on ne daje naloge policiji koga da uhapsi.

Povodom navoda o zloupotrebama u Fondu za razvoj, Dačić je pozvao svakoga ko o tome ima saznanja da obavesti tužilaštvo i policiju.

Dačić je rekao i da će o ulozi Razvojne banke i Fonda za razvoj razgovrati sa koalicionim partnerima.

NBS je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava.Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 10. avgusta istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.(Beta

Autoru:  Sanja [ 16 Avg 2012, 23:28 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Predsednik opštine Miroslav Krišan osumnjičen za milionske malverzacije
Prvi čovek Kovačice potrošio 4,8 miliona evra bez tenderaMiroslav Krišan, predsednik opštine Kovačica, prema nalazima budžetske inspekcije i policije potrošio je oko 4,8 miliona evra bez tendera, plaćajući dva preduzeća za izgradnju poslovno-rekreativnog centra “Relaks” u Kovačici, saznaje “Blic”.

Slika
Sportsko-rekreativni centar u Kovačici

Slika
Miroslav Krišan

- Predkrivični postupak je gotov i očekuje se da tužilaštvo uskoro odluči o zahtevu za sprovođenje istrage protiv Krišana. Sumnja se da su cene za izvedene radove bile preuveličane, a potrošeno je skoro duplo više novca od planiranog. Otkriveni su i neki naplaćeni računi za radove koji nikada nisu obavljeni. Time je pribavljena materijalna korist privatnim preduzećima. To je učinjeno na štetu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine koji je plaćao radove, pa je tako oštećen budžet severne srpske pokrajine - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.


Sve je počelo 2006, kada je izgradnja “Relaksa” poverena preduzeću “Zlatibor“ iz Beograda. Prema nalazima budžetske inspekcije i policije prekršen je Zakon o javnim nabavkama, jer je ugovorom bilo propisano da se “Zlatiboru” isplati 30 odsto avansa. Ni to nije bilo dovoljno, pa je naknadnim aneksom ugovora utvrđeno da se “Zlatiboru” isplati avansno 60 odsto od ukupne sume. Utvrđeno je da opština Kovačica nije dostavila ove ugovore Upravi za javne nabavke i da nije postojao finansijski plan, iako se njegovo navodno postojanje navodi u ugovorima. Ceo taj posao je tako dogovoren za 110.493.773 dinara.U junu 2007. preduzeće “Zlatibor” je prekinulo radove, a opština Kovačica je nastavila radove na “Relaksu” bez sprovođenja postupka javnih nabavki tako što je posao poveren zanatskoj radnji “Građevinar Petrovič” iz Padine. Predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan o poslu je direktno pregovarao sa vlasnikom “Građevinara Petrovič” Ondrejom Petrovičem, inače članom opštinskog veća Kovačice. Dogovoreno je da se za nastavak radova plati 112.338.620 dinara, od čega je 25 odsto uplaćeno avansno. Sa istim preduzećem je naredne godine 2008, takođe bez postupka javnih nabavki, sačinjen još jedan ugovor u vrednosti od 147.200.184 dinara.
Planirano i potrošeno
Ukupna cena radova 389.921.456 dinara*
Planirana cena radova 209.730.664 dinara
* evro je od 2006. do 2008. bio oko 80 dinara

Policija je utvrdila da je preduzeću “Građevinar Petrovič” plaćeno 3.842.500 dinara sa računa Fonda za kapitalne investicije Vojvodine krajem jula i početkom avgusta 2008. na osnovu opštinskih dokumenta, iako nije bilo opravdanja u radovima.
Konstatuje se i da je isto preduzeće fakturisalo radove za ugradnju opreme u izgrađenim bungalovima centra “Relaksa” u vrednosti od 17.686.636 dinara, iako ti radovi bisu bili obavljeni. Policija je konstatovala da su nadležni u opštini zavodili da su ovi radovi obavljeni, iako to nije tačno.


Osim predsednika opštine, ispituje se uloga Vladana Anđelića, zaduženog za nadzor radova, Ivana Babka, rukovodioca Odeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove opštine Kovačica, kao i Ondreja Petroviča, vlasnika samostalne zanatske radnje “Građevinar Petrovič”.


blic

Autoru:  Sanja [ 17 Avg 2012, 16:20 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Ministarka energetike: Nestale milijarde evra, tražiću istragu o poslovanju javnih preduzeća- Naša zemlja još trpi posledice sistemske korupcije zbog koje su nestale milijarde evra. Zbog toga ćemo zatražiti istragu o poslovanjima javnih preduzeća - izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Slika

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će tražiti pokretanje istraga o poslovanju javnih preduzeća.

"Srbija još trpi posledice sistemske korupcije zbog koje su nestale milijarde evra. To se i dalje dešava jer sistem nove vlade još nije uspostavljen i nije se ušlo u javna preduzeća da bi se videlo kakvo je tamo stanje", kazala je ona u intervjuu agenciji Beta.
S media istražuje: Šta da radite ako vam strujni udar sprži TV, frižider, bojler...? (FOTO)
Mihajlović: Insistiraćemo da se istraže afere u Kolubari

Kako je precizirala Mihajlovićeva, Ministarstvo će od nadležnih organa tražiti istragu o poslovanjima javnih preduzeća i investicionim projektima ili najavama projekata koje su mogle da se čuju od direktora ili članova tih preduzeća.

"Instiraću da dobijem odgovor. Ako je nešto bilo pogrešno izvinićemo se, a ukoliko nije oni koji su nas doveli u tu situaciju moraju da odgovoraju. Ako ništa drugo ne mogu da se bave javnim poslom nikada više", kazala je ona.

smedia

Autoru:  Sanja [ 17 Avg 2012, 17:28 ]
Tema posta:  Re: Afere,afere,afere...

Inspektor rada pao na mituInspektor rada Pera N. (44) iz Novog Sada uhapšen je pod sumnjom da je zahtevao i primio mito od 7.000 dinara, saopštila je danas novosadska policija.

Slika

On je mito primio od vlasnika ugostiteljskog objekta u kojem je prilikom službene kontrole uočio nepravilnosti, piše u saopštenju.

Uz to postoji sumnja da je inspektor tražio od vlasnika lokala mesečnu svotu od 6.000 dinara, da ne bi podneo prekršajnu prijavu i da bi uništio zapisnik o kontroli.


(Beta)

Stranica 1 od 52 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/