Ovu sam temu ukrala od sebe same, pa je postavljam i ovde jer me zaista interesuje misljenje mnogih od vas koji ce se sloziti ili razici u misljenju sa mnom i sa drugima koji se eventualno budu javili na ovoj temi.Nekako valjda sa godinama dolazi i ona faza zrelosti u kojoj pocinjeno da razmisljamo o nekim stvarima na koje nekada i nismo obracali ko zna koliku paznju...Ljudi se menjaju, vremena se menjaju sve to stoji. Kad se setim samo sebe i svojih pocetaka na bureku, ustvari sve do skora, tacno mi je muka pa ipak..to sam bila ja..i ovo sada sam ja...doduse neka druga ja, ali u srzi je ostalo ono sto me je cinilo i tada, i pre nekih 10tak godina..i ono sto ce ostati u meni kroz 10 godina kada budem razmisljala o nekim svojim postupcima, ponasanjima i stavovima.Da ne duzim... Ovih dana, vise nego obicno, sto zbog lepog vremena, sto zbog obaveza koje imam vani, mnogo cesce vidjam omladinu i njihovo vidjenje provoda, zezancije, i uopste taj neki mladji narastaj, a bogami i one momke i devojke od nekih 30tak godina koji su ocigledno poprimili neke nove tokove i nacine zivota i shvatanja. Da predjem na stvar. Nekada, u vreme kada sam ja imala nekih 15-16, pa I par godina manje –vise face u drustvu su bili momci koji su znali svirati gitaru, sportisti, momci i cure koji su bili clanovi nekih rock bandova isl. Znali smo sa nekih 17 godina da se okupimo u gradskom parku, jedan od njih bi poneo gitaru, sedeli bismo satima, svirali, pevali, zezali se.Nije nam bilo potrebno ni da usmrknemo, ni bilo kakvo koriscenje nekih drugih stimulansa da bismo se provodili.Bili smo u stanju izaci bez dinara u dzepu i provesti se kao bogovi. Onda vidim danasnju mladez.Flasa od 2 litra onog "zidarskog" piva, cigare, mobilni telefoni, ni V od vaspitanja, popnu se na bedem ispred necije zgrade, vika galama, dobacivanje kako omladini tako i starcima...Gledam decu od svojih 12-13 godina samostalno izlaze po kaficima, nasminkane natrontane, gole grudi, guze na izvolte, i sta sve ne... Onda s druge strane gledam onu stariju mladez od nekih 30 godina koja i ne ume da se provede….nema tu nekog druzenja, provoda, organizovanja nekih zurki i provoda.Tacno kad ih posmatras imas utisak d aim zivot zamire nakon sto ispune kvotu od 30 godina I tu je kraj.Stave tacku na zivot .Sve se svelo na grupisanje i setnje gradom ili izlasci na muziku uzivo gde se ponapijaju i zavrse u tudjem stanu ili u sopstvenom ulazu, s tim sto nisu cak u stanju ni ljucaonicu da potrefe.Ili ih vidis u neko doba noci, zamisli curu od 30 godina koja se vuce po ulici u pola 3 ujutru povraca po tudjim ulazima...Nekako se sve izmenilo, ili se moj pogled na sve ovo izmenio naprasno, ne razumem.Da li je novac ucinio svoje pa je sada sramota sesti u park i okupiti svoje drustvo i provoditi se za svoj gros, ili zivimo u vremenu dokazivanja gde treba biti narkoman, gde treba imati besan auto ili motor (jos bolje) da bi curice obratile paznju na tebe...ma secam se znale smo cevciti jedno pice satima kako bismo sto vise vremena provele u kaficu gde bi svirao neki momak koji se svidja nekoj od nas par drugarica...sada po kaficima sviraju stariji momci a omladina luta po ulicama...vazno je okaciti mobilni i po mogucnosti imati sto bolju kameru u njemu, sto jacu karticu, sto vise razlicitih melodija koje se mogu preslusavati po gradu..jos ako imas mp3 u telefonu..wow ti si bre faca Opet kazem, mozda je meni tesko shvatiti neke stvari ali hajd pomozite
Pridružio se: 28 Apr 2012, 15:31 Postovi: 27385 Lokacija: BMZ
Ovo neke priče od davnina kada su Zmajevi i vile leteli zemljom hahahaha
Sve je ostalo isto samo ljudska razmišljanja su promenila tok evolucije ka napred. Naravno sve u svoje vreme i to što nas vodi kroz njega a to je iskustvo koje nekada mnogo znači a ponekad se izgubiš u masi zbunjen kao izgubljeno dete kada na vašaru izgubi svoju majku i nikada je ne pronadje. Nadjimo majku i budemo i dalje njeno drago dete, ostavimo se tih šarenih balona, puno KLOVNOVA i taj ringišpil neka se okreće za neku drugu decu.
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu