Forum Srbija
http://forum-srbija.com/

Teorije zavere?
http://forum-srbija.com/viewtopic.php?f=11&t=39364
Stranica 1 od 1

Autoru:  Sanja [ 04 Feb 2015, 00:21 ]
Tema posta:  Teorije zavere?


Moćna instalacija
(VIDEO) RUSKI NAUČNIK: Vanzemaljska baza u Sibiru čuva Zemlju, aktivirana je tokom rata u bivšoj YU!Ta instalacija izazvala je Tungusku eksploziju 1908, a zadatak joj je da uništava komete i asteroide koji naleću na našu planetu, kaže profesor Valerij Uvarov

Slika
Valerij Uvarov: Vanzemaljska instalacija odgovorna je za Tungusku eksploziju

SANKT PETERBURG - U Sibiru postoji davno sagrađena instalacija koja uništava nebeska tela koja mogu da ugroze Zemlju, a ne zna se ko ju je sagradio i postavio, izjavio je dr Valerij Uvarov sa a Akademije nauka i tehničke i nacionalne bezbednosti u Sankt Peterburguru britanskom časopisu specijalizovanom za NLO.

Profesor Uvarov, šef Odeljenja za istraživanje NLO, kaže da nema sumnje da nismo sami u kosmosu i da je jedno od osnovnih pitanja kojima se njegovi ljudi bave - kakvi su interesi vanzemaljaca na Zemlji. Zato njegov tim sarađuje sa američkom NASA.

Slika
Tunguska eksplozija bila je uništenje meteora projektilom iz vanzemaljske instalacije (Foto: Printscreen YouTube)

U intervjuu Grejemu BIrdsolu, urednIku britanskog časopisa NLO magazin, Uvarov kaže da se sada zna da je čuvena Tunguska eksplozija 1908. zapravo bila uništenje meteora projektilom.

"Projektil je ispalila materijalna instalacija. ne znamo ko ju je konstruisao, ali sagrađena je pre mnogo, mnogo vremena i postavljena u Sibiru, nekoliko stotina kilometara severno od Tunguzije. Mogu da vam kažem da je naša istraga utvrdila da se dogodilo više eksplozija u Tunguskoj. Ova instalacija je poslednji put uništila meteor 24-25. septembra prošle godine. I Amerikanci, koji imaju tri baze, registrovali su tu eksploziju", priča on.

Slika
Valerij Uvarov: Instalacija u Sibiru i Planeta Iks su tesno povezani (Foto: Printscreen YouTube)

Jugoistočno od te instalacije je čuveno jezero Bajkal, iznad nje, na severu, je 100.000 kilometara tundri, gde nema nikoga, navodi Uvarov i dodaje da postoji snažna veza između instalacije i takozvane Planete Iks (Planet X).

"Znamo da su ta planeta i instalacija u Sibiru blisko povezani. Mogu da kažem da ta instalacija održava tu planetu u stabilnoj orbiti. Kad bi se ta planeta pomerila ili promenila orbitu, čitav solarni sistem bi postao nestabilan. Mi na akademiji smo ubeđeni da je ta planeta nastanjena i da je ta instalacija napravljena da štiti i njih i nas. Sigurno smo da se neće dogoditi ništa opasno. Imamo posla sa tehnologijom mnogo naprednijom od naše", navodi ruski naučnik.

"Naša istraživanja pokazuju da Zemlja poseduje nekakav puls na frekvenciji koja utiče na sva živa bića. Ona sse pre oko 12.500 godina poklapala sa staroegipatskim kalendarom od 360 dana, ali tada je trebalo da Zemlju pogodi asteroid. Verujemo da je orbita Zemlje u to vreme veštački pomerena malo dalje od Sunca, pa je frekvenca prešla na 365", priča Uvarov i dodaje da se tada pomislilo da negde imamo prijatelje koji paze na nas.

Ti prijateljski nastrojeni vanzemaljci ne dozvoljavaju da nebeska tela kao što su komete i asteroidi unište zemlju.

"A oni koji žele da postave naoružanje u svemir... Pravo da vam kažem, to boli sve nas koji učestvujemo u ovom projektu. Evo, mi istražujemo tu instalaciju i druge stvari, fizičke stvari, a ništa od toga nisu napravili Rusi ili Amerikanci, nego neko drugi, neko iz svemira. Žao nam je samo kad pomislimo šta bi moglo da se dogodi ako postave oružje u kosmos", kaže on.

Slika
Instalacija uništava nebeska tela koja prete Zemlji (Foto: Thinkstock)

Ta instalacija ima svoju "elektranu", svoj izvor energije, priča dalje ruski naučnik.

"Locirali smo ga za vreme rata u bivšoj Jugoslavji, kad smo prvi put zabeležili povećano emitovanje energije. To nam je bilo neverovatno, ali sad znamo da ova instalacija reaguje na društvene nemire i sukobe. Deo naše istrage je i pretraživanje drevnih zapisa i arhiva, tokom kojeg smo došli do tekstova o Ekutin Apos Alanhor. Zovemo ih Alanhor, a stari su najmanje 4.000 godina. U njima je opisana instalacija - i to u naučnim terminima - i sve šta se tamo dešava. To je čudesno", navodi Uvarov, koji je dvaput posetio tu oblast.

Slika
Valerij Uvarov: Išao sam tamo dvaput, ići ću ponovo (Foto: Printscreen YouTube)

"Prvi put naši instrumenti registrovali su visoke nivoe zračenja. Bilo je prilično opasno. Nekoliko lokalnih stanovnika iz obližnje oblasti zna za instalaciju, naravno, i opisali su nam je. Sve smo ucrtali na mapu. Ali ti ljudi, njihove porodice, životinje, svi oboljevaju usled radijacije", priča naučnik.

U proteklih šest godina pažljivo se prati nivo zračenja u toj oblasti, koju su, u međuvremenu, svi napustili. Uvarov kaže da se to dogodilo i dva meseca pre Tunguske eksplozije. Izgleda da se zračenje pojačalo zato što se instalacija spremala za odbranu od asteroida.

Zračenje ometa istraživanje na terenu, ali profesor Uvarov kaže da je u pripremi velika ekspedicija, u kojoj mogu da učestvuju i međunarodni stručnjaci, ali isključivo odgovorni i posvećeni ljudi.

[youv]http://www.youtube.com/watch?v=EiXpp-i442s[/youv]


kurir

Autoru:  Sanja [ 24 Feb 2015, 22:41 ]
Tema posta:  Re: Teorije zavere?


Neverovatna teorija
EKSPERT CNN TVRDI: Putin oteo malezijski boing 777 MH370 i sakrio avion!Možda je Putin želeo da demonstrira Americi, koja je uvela Moskvi sankcije, da može da naudi Zapadu i svim njegovim saveznicima bilo gde u svetu, rekao je Džef Vajz

Slika

Nestali avion Malezija Erlajnza MH 370 otet je po naređenju Vladimira Putina a potom je tajno prizemljen u Kazakstanu.

Ekspert Džef Vajz izjavio je da su otmičari podesili navigaciju aviona tako da pošalje podatke da je boing otišao u potpuno drugom pravcu a zapravo je sleteo na kosmodor Bajkonur koji su u Kazahstanu iznajmili Rusi.

Trebalo bi podsetiti da je odmah po nestanku malezijskog aviona premijer te zemlje poslao molbu vlastima u Kazahstanu kako bi se sprovele sve potrebne istražne radnje. Ali zvaničnici Kazahstana nikada nisu poslali odgovor na ovu molbu.

"Kazahstan nema potrebnu opremu i mogućnosti da izvede ovako nešto. Ali Rusija s drige strane može", rekao je Vajz.

"U MH370 su se nalazila tri čoveka koji su po nacionalnosti bili Rusi. Dvojica su imali ukrajinske pasoše sa prebivalištem u Odesi. Da li su baš njih dvojica pripadnici specijalnih jedinica ili operativci na tajnom zadatku?", pita se Džef Vajz.

On priznaje da ne zna zašto bi Putin želeo da otme avion i priznaje da mu je teorija pomalo "ludačka". Ali i pored te tvrdnje iznosi neke razloge zbog čega bi predsednik Rusije naredio otmicu malezijskog aviona.

Slika

"Možda je Putin želeo da demonstrira Americi, koja je uvela Moskvi sankcije, da može da naudi Zapadu i svim njegovim saveznicima bilo gde u svetu. Možda je s druge strane želeo da se dokopa nekog od putnika, a možda je otmica imala neki strateški značaj. Ili je Putin želeo da se taj avion jednog dana pojavi napunjen eksplozivom", kaže Vajz.

Malezijski let MH370 najverovatnije je otet, jer se veruje da su komunikacioni sistemi namerno isključeni, kao i da je kretanje letelice namerno usmeravano, rekao je prošle godine premijer Malezije.

Nadžib Razak izjavio je da postoje podaci da je neko namerno iz aviona skrenuo sa putanje boing 777 malezijske kompanije koji je sa 239 putnika i članova posade pre nedelju dana nestao sa radara.

On je tada rekao da se istraga za avionom proširila na dva koridora, prema granici Kazahstana i Turkmenistana i na potez od Indonezije do juga Indije.

Slika

"Postoje dokazi da je neko namerno iz letelice" izveo skretanje aviona sa putanje, prenosi za Si-En-En.

Premijer je naveo da se istraga koncentrisala na članove posade i putnike aviona, ali da za sada nema preciznijih objašnjenja.

"Uprkos tome što u medijima postoje izveštaji da je avion otet, mi istražujemo sve mogućnosti koje su mogle da dovedu do toga da avion na letu MH370 skrene sa putanje", rekao je Nadžib.

Boing 777 "Malezijaa erlajnza" je iz Kuala Lumpura leteo za Peking, kada je nestao iznad Južnog kineskog mora. Nestao je sa civilnih radarskih ekrana u 01.30 časova 8. marta, dok je bio na visini oko 10.600 metara iznad Tajlandskog zaliva.

Posada nije proglasila uzbunu, niti je javila bilo šta što bi ukazivalo da je imala problem. U potragu za avionom su uključene desetine letelice iz 12 zemalja koje pretražuju istočni deo Južnog kineskog mora i zapadnu stranu Malajskog poluostrva, severozapa Andamanskog mora i deo Indijskog okeana, čak 1.600 kilometara od poslednjeg poznatog položaja aviona.

(Dailymail/EPK)

Autoru:  Sanja [ 28 Feb 2015, 23:32 ]
Tema posta:  Re: Teorije zavere?

VERUJETE LI U OVO? Ovo su četiri najpoznatije teorije zavere o sistemu HAARP! (FOTO)Iako naučnici tvrde da ovakvog postrojenja u Srbiji nema i da su priče o njegovom uticaju na promenu klime potpuna besmislica, mnogi su u poslednjih nekoliko godina forsirali priču o HAARP-u kod Barajeva

Slika

Katastrofalne poplave u Srbiji pojačale su interesovanje za američki projekat HAARP i njegovu eventualnu odgovornost za nevreme. Slučajno ili ne, samo nekoliko dana posle toga stigla je vest da će kontroverzni projekat biti ugašen ovog leta, piše list “24 sata”.


Američko ratno vazduhoplovstvo, koje upravlja ovim oko 300 miliona dolara vrednim projektom osnovanim 1993. na Aljasci, zvanično je obavestilo Kongres da će sredinom juna biti izveden poslednji istraživački eksperiment HAARP-a. To ipak ne mora da predstavlja i konačni kraj ovog projekta, pošto je Univerzitet Aljaske izrazio interesovanje za njegovo preuzimanje, ali nije ponudio pet miliona godišnje, koliko košta održavanje HAARP-a.

Iako naučnici tvrde da ovakvog postrojenja u Srbiji nema i da su priče o njegovom uticaju na promenu klime potpuna besmislica, pojedini domaći mediji su godinama forsirali priču o HAARP-u kod Barajeva.

Slika

Iluminati i kontrola uma

Vlada SAD je pod kontrolom Iluminata, opasnog tajnog društva, načinila ovaj projekat da bi kontrolisala ljudske umove. Časopis “Popjular sajens”, s druge strane, tvrdi da su talasi koje HAARP proizvodi toliko slabi da ih je jedva moguće izmeriti.

Uragani
Ova “bionička šuma”, kako nazivaju mrežu antena HAARP-a, okrivljena je za nastanak razornih uragana, poput Katrine, Rite i Vilme, koji su 2005. protutnjali kroz SAD, kao tri od šest najžešćih atlantskih uragana ikada zabeleženih.

Zemljotresi
Blogeri koji zagovaraju teorije zavere tvrde da HAARP stvara zemljotrese. Erik Dubaj, Amerikanac koji živi na Tajlandu, zastupa mišljenje da je zemljotres od 8,9 stepeni Rihtera, koji je 2011. pogodio severoistok Japana i izazvao cunami, stvorio HAARP.

Slika

Rušenje aviona
HAARP je navodno, zajedno s još jednim postrojenjem u Norveškoj kriv za rušenje aviona na letu 800 američke kompanije TWA 1996. godine, zbog pokušaja da utiču na prostorno-vremenski kontinuum, a avion je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Šta je zvanično HAARP?
HAARP postrojenje je izgrađeno u Gakoni na Aljasci radi istraživanja jonosfere – dela atmosfere u kojoj se nalaze slobodni elektroni i joni i prostire se od 60 do 1.000 kilometara visine. Transmiteri zajedno sa vertikalno usmerenim antenama emituju uzani snop radio-signala u frekventnom opsegu od 2,8 do 10 MHz.


(Telegraf.rs

Autoru:  Sanja [ 08 Mar 2015, 00:31 ]
Tema posta:  Re: Teorije zavere?

Ovaj čovek je IMAO LEK ZA RAK, a onda je u napad krenula farmaceutska industrijaNegde između metoda zvanične i alternative medicine, postoji jedna priča o davnašnjem pronalasku leka koji je davao stopostotne rezultate, ne samo u lečenju kancera, već i mnogih drugih bolesti. Priča datira s početka prošlog veka.


Slika
Doktor Rojal Rejmond Rajf

Doktor Rojal Rejmond Rajf je bio naučnik i genijalni pronalazač koga mnogi danas porede s našim Nikolom Teslom, pišu vesti-online.


Rajf je razvio tehnologiju koja se danas koristi u optici, elektronici, radiohemiji, biohemiji, balistici, aviotehnici i medicini. Smatra se da je on rodonačelnik bioelektrične medicine.


Opus njegovih radova je ogroman, ali, najinteresantnije otkriće koje je moglo da pomeri celokupnu današnju civilizaciju bilo je to da je rak bolest koju izaziva određeni virus a da se može lečiti korišćenjem ciljanih frekvencija koje bi izobličile i rasturile loše ćelije bez oštećenja zdravih. Rajf je godinama radio, prikupljajući tačne frekvencije za svaki mikrob koji izaziva neku bolest. Jer, da bi lečenje bilo uspešno, važno je da broj frekvencije bude prilagođen tkivu.

Tajni eksperimenti


Ostaje misterija da li je čuveni naučnik zaista bio na pragu velikog otkrića ili je cela priča samo dobra podloga za zagovornike teorije zavere o vladavini moćne farmakoindustrije. Slično, neki tvrde da s sačuvanim Rajhovim otkrićima američka vojska eksperimentiše.

Šta se dogodilo doktoru Rajfu?

U određenom trenutku, u Americi, tokom 1931. godine, ovaj neobičan naučnik je dobio čak i počasnu titulu doktora, a svečanost na kojoj mu je diploma dodeljena nazvana je "Kraj svih bolesti". A onda, sve je krenulo nizbrdo. Moćnici farmako industrije su krenuli u napad. Prvo je pokradena Rajfova laboratorija.

Onda je uništen njegov specijalan mikroskop. Laboratorija s kojom je sarađivao je izgorela, ređala se serija neobičnih smrti ljudi s kojima je ovaj naučnik sarađivao ili koji su na neki način bili svedoci svega. Finansijski je uništena kompanija koja je proizvodila Rajfove frekventne instrumente kojima je terapija izvođena.

I, na kraju, policija je zaplenila ostatke pedesetogodišnjih istraživanja. Dr Rajf je ostatak života proveo psihički slomljen, umro je 1970. godine u bolnici, od posledica trovanja valijumom i alkoholom. Mnogi veruju da je ubijen.


dnevno

Autoru:  Sanja [ 19 Mar 2015, 23:15 ]
Tema posta:  Re: Teorije zavere?

TOLIKO JE GLUPO DA JE SMEŠNO
NAJGLUPLJE TEORIJE ZAVERE: Neki ljudi zaista veruju u ove gluposti


Tanka je linija između zavere i ludosti, pitanje je samo dokle smo spremni da idemo da poverujemo

Slika

Neke od popularnih teorija zavere zaista prevazilaze zdrav razum, a ovo su neke od njih.

1. Postoji teorija kako Titanik nikada i nij epotonuo već je u pitanju prevara sa osiguranjem. Navodno se tvrdi da je brod koji je potopljen Olimpik, a ne Titanik.
2. Postoji grupa ljudi koja misli da je "Mračno doba" mit koji je osmišljen u propagandne svrhe i nikada se nije desilo.
3."Kontinuum", je magazin koji je posvećen ideji da je Aids zavera, ali je list ugašen kada su 2001. godine svi urednici umrli od ove bolesti.
4. Bitlsi su produkt Tavistok Instituta u Londonu i sve njihove pesme napisao je folozof Teodor Adorno kako bi utocao na društvene promene.
5. Neki tvrde da je Pol Makartni umro još 60-ih godina i da ga je zamenio dvojnik


6.Film "Isijavanje" je zapravo kodiran prijem od Kjubrika kako bi se lažiralo sletanje na Mesec.
7. Prema nekima, Hitler je pobegao uz pomoć podmornice u tvrđavu ispod Antarktika.
8. Društvo ravne Zemlje veruje da je svet zapravo ravan, a Vlada nas sve laže.
9. Postoji takozvana teorija "izgubljenih kosmonauta" koja tvrdi da su neki kosmonauti otišli u svemir pre Jurija Gagarina, ali njihove priče su zataškane od strane SSSR-a.
10. Postoji priča kako je CIA digla u vazduh celo ostrvo u Golfskom naselju kako bi došli do još nafte.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

11. Uragani su kontrolisani od strane ruske mafije, prema nekim ljudima.
12. Nedelja ajkula - je orkestriran plan američke vlade da uplaše ljude od vode. Kada plivate ili se zezate u vodi, manje para trošite.
13. Postoji teorija "čovek nikada neće leteti" koja kaže da su avioni zapravo užasno brzi vozovi i da se putnici zavaravaju da misle da lete.
13. Teorija tvrdi da ljudi zapravo uopšte ne moraju da piju tečnost i da je žeđ zapravo rezultat zavisnosti.


kurir

Autoru:  Sanja [ 27 Mar 2015, 23:25 ]
Tema posta:  Re: Teorije zavere?

SVE TEORIJE ZAVERE O PADU ERBASA: Šta ne štima u zvaničnoj verziji rušenja Džermanvingsa!


mnogi čisto sumnjaju da mu je ravnoteža uma bila toliko narušena da je oduzeo život sebi i ostalim putnicima u avionu

Slika

Samo dva dana posle pada aviona Džerman vingsa saopštena je zvanična verzija nesreće po kojoj je kopilot Andreac Lubic označen kao samoubica u kokpitu koji je u smrt povukao 148 ljudi. Međutim, odmah po saopštavanju zvaničnih otkrića javili su se teoretičari zavere, koji ne prihvataju istragu koje su sprovele vazduhoplovne vlasti.

Najlakše je reći da je avion oboren krivicom pilota ili kopilota, koji su sada mrtvi i nemaju mogućnost da bilo šta kažu. S druge strane, da bi neki čovek bio u pilotskoj kabini i zaslužio to mesto, mora da prođe bezbroj psihofizičkih testova, koji će potvrditi njegovu spremnost.

Slika

Istovremeno, zvanična verzija je, po raznim teorijama, poslužila avio-kompaniji Lufthanza da kroz celu situaciju prođe bez dodatnih pitanja javnosti. Na ovaj način su najverovatnije želeli da “zapuše” uši svima, koji su nagađali šta je "zaista" razlog pada ovog aviona.
Ono što je, takođe, sumnjivo, jeste činjenica da su bukvalno odmah izašli u javnost sa rešenjem uzroka pada, a da su odmah svi drugi faktori koji su mogli da utiču na nesreću otklonjeni.
Međutim, da li je zaista sve baš tako bilo?

Ovo je već druga nesreća za godinu dana u kojoj su ubijeni mnogi, nedužni ljudi, a informacije o tome šta se zaista dogodilo nisu dobijene. Odnosno, jesu, ali većina smatra da je to samo način da se znatiželjnim ljudima i porodicama poginulih “zamažu” oči.

Slika

Da, shvatili smo da je najlakše reći da je avion oboren krivicom pilota ili kopilota, koji su sada mrtvi i nemaju mogućnost da bilo šta kažu u svoju odbranu. S druge strane, da bi neki čovek bio u pilotskoj kabini i zaslužio to mesto, mora da prođe bezbroj psihofizičkih testova, koji će potvrditi njegovu spremnost.
Zbog toga mnogi čisto sumnjaju da mu je ravnoteža uma bila toliko narušena da je oduzeo život sebi i ostalim putnicima u avionu.

Evo svih teorija zavere koje su se ovih dana nametnule.

1. KOPILOT JE KRIV ZA NESREĆU, BIO JE U DEPRESIJI

- Imao je depresiju i skrivao je od prijatelja - nemački mediji javili su ranije da je, prema internim dokumentima, Lubic bolovao od depresije i da je na lečenju proveo ukupno godinu i po dana. U njegovom stanu pronađene su pocepane potvrde o bolovanju, uključujući i bolovanje za dan kada se dogodila nesreća.


Slika

Ostavila ga devojka - Mladi kopilot Andreas Lubic verovatno je prolazio kroz “ličnu krizu” u trenutku stravičnog pada aviona, prenose svetski mediji. U medijskim izveštajima navodi se kako se 28-godišnjak borio s emocijama i depresijom nakon propale veze. Veruje se kako je upravo to bio razlog zašto je odlučio da odvede 150 putnika i članova posade u smrt! Takođe, u izveštajima koje navode razni svetski mediji stoji i da je kopilot samo tiho disao kada je ostao sam u kokpitu, što je dokaz da je namerno hteo da obori avion. Međutim, da li je to dovoljan dokaz? On je, objektivno govoreći, mogao da se onesvesti i da se zato avion surva u planine.

2. NESTALA MEMORIJSKA KARTICA IZ CRNE KUTIJE
Francuski istražitelji su iz prve crne kutije aviona Erbas A320 izvukli sve neophodne podatke, ali kada je na red došla druga kutija, memorijske kartice nije bilo. Pronađeno je samo kućište, bez sadržaja.


Slika

Pre ove zvanične izjave istražitelja, Francuska je oštro demantovala da je kutija pronađena, dok su američki mediji uveravali javnost u suprotno. Ovo je dovelo do toga da se svi pitaju zašto su francuske vlasti poricale, ako nemaju šta da sakriju? I zašto je istina o crnoj kutiji bila objavljena baš od strane američkih medija?
3. TEHNIČKI PROBLEM SA TOČKOVIMA

Portparol Lufthanze je izjavio da se avion srušio u francuskim Alpima jer je imao tehnički problem sa vratima koja zatvaraju prednje točkove. Problem je bio vezan za otvor, odnosno za mehanizam koji se otvara i zatvara u trenutku kad se uključuje uređaj za sletanje.


Slika

4. GUBITAK PRITISKA U KABINI
“Bild” je u spekulacijama o mogućim razlozima pada aviona, napisao da je gubitak pritiska u kabini mogao da bude jedan od uzroka. Pri naglom gubitku pritiska, na primer zbog neke eksplozije, vazduh se “usisava” i putnicima preti da se u roku od 10 do 15 minuta smrznu ili uguše. Ukoliko dođe do ovakve situacije, posada mora da spusti avion na 10.000 stopa, kako bi putnici mogli da dišu.

5. TERORISTIČKI NAPAD

Španska policija je posvetila svoj rad proveri video-zapisa o ulasku putnika u avion kako bi dovela pad u vezu za terorizmom. Međutim, nemačke i američke vlasti su izjavile da za sada nema ovakvih indikacija.

Teoretičari zavere, naravno, samo u jednu verziju ne veruju - zvaničnu!


kurir

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/